Bestemmingsplan en huurcontract: tot elkaar veroordeeld?

FORT sessie 6 juni

Bestemmingsplan en huurcontract: tot elkaar veroordeeld?

Op donderdagmiddag 6 juni a.s. organiseert Retail & Recht in samenwerking met FORT Advocaten een inhoudelijke sessie over de planologische gebruiksmogelijkheden van een te (ver)huren pand, de benodigde vergunningen en de risicoverdeling tussen verhuurder en huurder wat betreft de benodigde vergunningen. Een onderwerp dat misschien als gesneden koek klinkt, maar waarover in de praktijk toch veel conflicten ontstaan. Is in het huurcontract op de juiste wijze rekening gehouden met de regels uit het bestemmingsplan? Wie is verantwoordelijk en aansprakelijk? Welke oplossingen zijn er om een juridische procedure te voorkomen? Tijdens de bijeenkomst worden diverse casussen uit de praktijk van retail en horeca gebruikt. De bijeenkomst heeft een interactief karakter; er is volop ruimte voor vragen, opmerkingen en het delen van ervaringen.

Het seminar zal worden gegeven door Sascha Stavenuiter (bestuursrechtadvocaat) en Irene Hofhuis (huurrechtadvocaat), zodat de problematiek vanuit beide kanten kan worden bekeken. De bijeenkomst vindt plaats ten kantore van FORT Advocaten aan de Koningslaan 60 in Amsterdam. Deelnemers aan de Provada worden om circa 13.30 opgehaald met een boot. Aan boord worden de gasten voorzien van koffie/thee/fris. Na de vaartocht start de bijeenkomst om 14.20 uur. Om circa 15.45 vaart de boot terug naar de Provada. Aan boord wordt de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden kan via info@retailenrecht.nl o.v.v. naam- en bedrijfsgegevens. Bevestiging van deelname geschiedt op volgorde van inschrijving. Alle deelnemers ontvangen een week voor de bijeenkomst per e-mail nadere informatie met o.a. de exacte vertrektijd en opstapplaats vanaf de Provada.