11-05: expertmeeting “De nieuwe Ladder en winkellocaties”

i_NL_IMRO_0353_201307Clinckhoeff-On01_0008

11-05: expertmeeting “De nieuwe Ladder en winkellocaties”

Op 11 mei 2017 organiseerde het platform Retail en Recht een expertmeeting over de inmiddels befaamde Ladder voor Duurzame Verstedelijking. Nieuwe winkelontwikkelingen moeten zorgvuldig ruimtelijk worden onderbouwd aan de hand van de Ladder. Over de Ladder is sinds de invoering op 1 oktober 2012 een flinke stroom aan jurisprudentie op gang gekomen. De Ladder wordt op dit moment herzien en zal volgens de huidige planning op 1 juli 2017 in werking treden. Tijdens deze expertmeeting werd de nieuwe Ladder op hoofdlijnen inhoudelijk behandeld waarna we al snel de praktijk in gingen met diverse interessante voorbeelden van toepassing van de Ladder bij winkellocaties. Voor een inhoudelijke indruk van de middag wordt verwezen naar de hieronder te bereiken presentaties.

De expertmeeting werd inhoudelijk verzorgd door FORT Advocaten in samenwerking met Rho Adviseurs. Sascha Stavenuiter ging namens FORT met name in op de juridische aspecten van de Ladder. Remko Bak liet namens Rho Adviseurs  zien welke tips & trics kunnen worden toegepast om de Ladder effectief in te zetten bij een ruimtelijke onderbouwing als onderdeel van een bestemmingsplanwijziging dan wel van een Omgevingsvergunning.

IMAG4372[1]                 IMAG4376[1]

Deelnemende partijen waren Ahold Real Estate & Construction, Lidl Nederland, Jumbo Supermarkten, CroonenBuro5, Orange Capital, SuperVastgoed, Nieuw Winkelvastgoed, Pharos Advocaten, Bureau van der Weerd, FORT Advocaten en Rho Adviseurs. De eerste expertmeeting van Retail & Recht werd enthousiast ontvangen door de diverse deelnemers, zo bleek op de afsluitende netborrel buiten in de voorjaarszon op het balkon van Hotel Oostzaan

Klik hier voor de presentatie van FORT Advocaten

Klik hier voor de presentatie van Rho Adviseurs